Deltagelse i Friday Night Skate sker på eget ansvar – deltagerne opfordres på det kraftigste til at bruge både håndleds-, albue- og knæbeskyttere og især hjelm.

Sikkerhed under løbet

Ved Friday Night Skate kører deltagerne i et samlet felt på kørebanen integreret i trafikken. Derfor er deltagerfeltet eskorteret af motorcykelbetjente både foran og bagved. I og omkring feltet kører der Blockers, der yderligere sørger for sikkerheden undervejs. Dertil er der Flying Nurses, der kører med i feltet og kan yde førstehjælp, hvis uheldet er ude.

5 gode råd - Om sikkerhed under løbene:

  • Brug hjelm, hånd-, albue- og knæbeskyttere. Brug evt. lys eller reflekser
  • Følg instrukser fra Blockere og Flying Nurses
  • Rul altid på højre side af vejen
  • En arm i luften = vær opmærksom og to arme i luften = fuld stop
  • Friday Night Skate er et socialt arrangement - bliv i gruppen

Gode skate - manere

Det er kun deltagere, der er stand til at køre kontrolleret og bremse, der kan køre Friday Night Skate. Men uheld kan jo ske alligevel - der kan f.eks. være et hul i vejen, eller nogen der kører sammen.

Derfor er det vigtigt at køre behersket og være opmærksom på sig selv og andre, selvom man føler sig helt sikker på rulleskøjterne og gerne vil lave tricks.

Læs de samlede regler for deltagelse

Beskyttelsesudstyr

Hjelme, håndleds-, albue-, og knæbeskyttere kan forebygge mange skader, og refleksbånd eller for- og baglys sikrer, at andre trafikanter kan se dig i mørke.

En god skate-hjelm er en af de vigtigste sikkerhedsforanstaltninger. Et fald på hovedet kan føre til alvorlig og permanent skade.

Lån en hjelm

Har du ikke en hjelm, kan du låne en hjelm mod et depositum (eks. mindre beløb eller ID-kort) ved løbets startsted. De gange vi starter på Kongens Nytorv, er det nede i garderoben på Metrostationen at vi udlåner hjelme.

Babyjogger eller barnevogn

Hvis du er dygtigt til at løbe på rulleskøjter, har du måske lyst og overskud til at tage dit barn med på turen. Kun løbevogne beregnet til at løbe med, og med håndbremse er tilladt. Almindelige barnevogne er svære at styre i høj fart, og er derfor til fare for andre deltagere, og ikke mindst barnet i vognen. Børn der sidder i en løbevogn skal naturligvis også have en hjelm på for at beskytte, hvis uheldet skulle være ude og vognen vælter.