Jordskælv fik idéen til at rulle...

Friday Night Skate opstod i San Francisco i 1989. Et jordskælv ødelagde Embarcadero motorvejen, der derfor var lukket for trafik. Dette blev opdaget som et fantastisk skate sted. Hundredvis af rulleskøjteløbere kom hver dag og kørte på den nedlagte motorvej. Da genopbygningen af motorvejen begyndte, besluttede skaterne at mødes fredag aften og køre langs kysten i stedet.

...og blev et tilløbsstykke

Til at begynde med var der tale om en mindre gruppe af 15-30 rulleskøjteløbere, der kørte hver fredag aften, men antallet steg støt, og i sommeren 1996 deltog 700 mennesker i Friday Night Skate i San Francisco.

Friday Night Skate – et globalt projekt

Friday Night Skate ideen har siden spredt sig til mange forskellige lande verden over. I Europa eksisterer Friday Night Skate i storbyer i bl.a. Holland, Tyskland, Belgien, Frankrig og England.

I Amsterdam er der en etableret tradition for Friday Night Skate hver fredag aften, og i Paris er løbene kendt for at kunne tiltrække rigtig mange deltagere - i enkelte tilfælde op til 20.000 rulleskøjteløbere!

Fælles for Friday Night Skate verden over, er at løbet ikke er en konkurrence, men et skate-event, hvor man kører sammen med andre - fra samme mødested hver gang.
Websider til Friday Night Skate løb i andre lande/byer

Tidligere Friday Night Skate i København

I september 1999 blev de første Friday Night Skates afholdt i København. Der blev med stor succes afholdt tre løb med 200 deltagere. Dengang var løbene arrangerede af Vesterbro Rulleskøjte Klub, der også nu er én blandt fire arrangører bag Friday Night Skate - Copenhagen, der i 2006 startede denne udgave med 8 ture henover sommeren. 2006 blev en stor succes, med ca. 400 deltagere i snit, og i 2007 fulgte vi op med at udvide antallet af ture til 12, og har siden holdt fast i det antal - dog med mulighed for ekstra bonusture ved særlige lejligheder.
Hvem står bag Friday Night Skate i København